Alonso: "Ik vind dat ik een vrij complete rijder ben"

Fernando Alonso vindt zichzelf een hele complete coureur, hij denkt dat hij op alle gebieden van het racen een 9 scoort. De Spanjaard, die volgend jaar terug zal keren in de Formule 1, vertelde dat tijdens een persconferentie naar aanleiding van een documentaire over zijn leven op Amazon Prime.

"Ik ben het ermee eens dat ik een vrij complete rijder ben. Misschien scoor ik wel negen op tien op alle vlakken", aldus Alonso. "Er zijn misschien wel sterkere rijders in natte omstandigheden, tijdens de kwalificaties of bij de start. Maar ik denk dat ik de top benader in veel disciplines en categorieën, en dat is belangrijk in een kampioenschap. Vergelijk het met een topatleet die in alle disciplines goed is: aan het einde van de rit zal hij winnen."

Naast Formule 1 reed de Spanjaard de afgelopen jaren ook mee vooraan bij de Indy 500, de 24 van Le Mans en bij de Dakar Rally. Alonso vertelt dat hij veel geleerd heeft van al die raceklassen waarin hij uitkwam. "Gedurende mijn hele carrière heb ik steeds aan de top gepresteerd, toen we nog met V8 of V10 motoren raceten of met Michelin of Pirelli. Natte omstandigheden waren altijd goed voor mij, en nu ik van andere categorieën heb geproefd, was het een aangename verrassing voor mij om naar de Dakar Rally te gaan en tot de top vijf te behoren. In een auto springen en in staat zijn om aan de leiding te gaan in de Indy 500 was een verrassing voor mij", zo lezen we op Sportwereld.be.

"Je ontdekt jezelf als een coureur die zich kan aanpassen aan elke auto, omstandigheid of categorie, en je begint dat te gebruiken in je eigen voordeel. Je bent je bewust van je beperkingen en je probeert ze te verbergen om geen openingen te geven aan je rivalen of tegenstanders. Maar je kwaliteiten, probeer je te accentueren. En dat is wat ik van plan ben te doen, ik probeer ze beter te benadrukken dan anderen", zo besluit Alonso de analyse van zichzelf.

Alonso: "Ik vind dat ik een vrij complete rijder ben" (WikiCommons/Zach Catanzareti Photo)
Alonso: "Ik vind dat ik een vrij complete rijder ben" (WikiCommons/Zach Catanzareti Photo)