FOK! Wat een weer: Jalalala buien!

Goeiedag!  

Ja, de weergoden zijn de regenliefhebbers goed gezind in onze regio. Op maandag viel er in Noord-Holland al zo'n 40 tot 70 mm, en inmiddels begint de buienmolen daar opnieuw aardige hoeveelheden af te leveren. Ik moest het doen met slechts 34 mm. Maar dat is altijd nog beter dan de 3 tot 5 mm in het zuidoosten.

Dinsdag begonnen de buien zich uit te breiden en kwamen uiteindelijk ook het oosten van Brabant en Noord-Limburg in de regen terecht. Het onweer viel wel mee.  Ook bij mij was het onweer niet van de lucht.

Een depressie bepaalt nog altijd ons weer en onder invloed van dat systeem trok er de afgelopen avond en nacht nog een trog over ons land. Dit kan opnieuw felle buien opleveren. Onweer was daarbij zeer wel mogelijk. De zwaarste verwacht ik echter opnieuw in het noordwesten. Ook elders in het land kan wel een flinke bui opdraven. Het verschil zit hem vooral in het feit dat de buien langs de kust clusteren en in het binnenland meer geisoleerd zijn. 

Vandaag starten we dan met buien. Nog steeds met kans op onweer. In de middag nadert er echter een rug van hogedruk en dan moeten de buien langzaam minder gaan worden. Helemaal droog lijkt het niet te worden, maar de heftigheid gaat er wel vanaf. De meeste neerslag is dan wederom in het al zo natte noordwesten gevallen. Daar komen de sommen dichtbij of misschien wel over de 100 mm in een paar dagen. 

Het wordt opnieuw zo rond de 14 graden en de wind is westelijk en is kracht 4 tot 6. 

Ik ben benieuwd hoeveel regen ik nog ga krijgen  

Tot ziens!  

Meer weer op FOK!

Buienwolken in Zeeland (Foto: Scherpschutter)
Een prachtige buienwolk in Zeeland. (Foto:Scherpschutter)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!