Robert Downey Jr. speculeert over Sherlock Cinematic Universe

Robert Downey Jr. en zijn partner/producer Susan Downey hebben wel zin om een grootse wereld rondom de bekende detective Sherlock Holmes te bouwen. Dit laten zij weten tijdens het Fast Company Innovation Festival.

"Op dit moment is er nergens een mogelijkheid om een 'mystery-verse' te ontwikkelen, maar [schrijver] Conan Doyle kan zeker de leegte opvullen", zo vertelt Downey. "Daarom dacht ik, waarom een derde Sherlock-film maken als je ook niet iets meer kan doen zoals een spin-off, meer diversiteit in het thema, richten op andere tijden en elementen?"

Het idee van het duo is overduidelijk gebaseerd op de eerdere ervaringen van Downey Jr. van de Marvel Cinematic Universe. "Ik denk echt dat het decennium van leren en observeren was, wat we allebei konden doen bij Marvel. Het opbouwen van een wereld en alle kansen zien, dat is van onschatbare waarde. Het was echt een masterclass," zo voegt Susan Downey toe. "Marvel wist wat ze aan het doen waren en ze hadden een hechte groep mensen vanaf het begin beschikbaar en in gedachten, waardoor er een visie steeds breder en scherper gemaakt kan worden."

Het plan is om met de Sherlock-verse niet alleen de bioscopen te voorzien, maar ook televisie en andere platformen zoals HBO en de streamingdienst HBO Max. Toch willen ze niet doen wat Marvel al eerder heeft gedaan. "Wij zijn geen herhalers, wij willen niet iets doen wat al eerder elders is gedaan", zo zegt Downey Jr..

De derde Sherlock Holmes-film verschijnt op dit moment nog in december 2021 in de bioscopen.

Sherlock Holmes
Sherlock Holmes