Agenten negeren coronaregels, liegen over foto

De Haagse politie maakt geen goede beurt als het gaat om het navolgen van de coronaregels. Dit weekend postte de sterke arm der wet op het eigen Instagram-account een foto waar drie agenten van politiebureau Jan Hendrikstraat in den Haag in een winkelcentrum poseerden, zonder mondkapjes en zonder anderhalve meter afstand in acht te nemen. 

Er volgde al snel een kritische vraag op dit eigen influence-instagramaccount van Wijkagent Oude Centrum: 'O. Hoeven jullie onderling geen afstand te houden?'

Het antwoord volgde snel, inclusief emoji: 'Je ziet niet op de foto dat wij uit elkaar staan goede fotograaf die de foto heeft gemaakt!'

Iedereen die een beetje verstand heeft van fotografie ziet dat er hier echt geen 400 mm zoomlens is gebruikt die het beeld vertekent. De foto is met een mobieltje van dichtbij genomen inclusief flits. En als je bedenkt dat je als politie-agent een eed aflegt waarin je onder meer belooft niet te liegen, dan overtreedt hier iemand twee keer de regels.

De foto is overigens onlangs genomen, volgens de reactie van dezelfde politie nog geen maand geleden. Inderdaad, nog voor de mondkapjesplicht, dus dat ze die niet dragen is niet verboden, maar de anderhalvemetermaatschappij is wel al zeven maanden bezig. Dit is zeker niet het goede voorbeeld van mensen die het goede voorbeeld moeten geven. En dat ze er ronduit over liegen en kritiek afserveren met een passief aggresieve  knipoog is ronduit een belediging voor iedereen die zich wel aan de maatregelen houdt.