Ruim honderd boetes bij verschillende illegale feesten

De politie heeft zaterdag op zondagnacht een illegaal feest gestopt in een bunker vlakbij de Westbroekerplas in Velserbroek. Bij de bunker hadden zich tientallen mensen verzameld. Van zoveel mogelijk aanwezigen werden de gegevens genoteerd. Deze personen zullen later een boete thuisgestuurd krijgen.

Later in de nacht heeft de politie ook een eind gemaakt aan een illegaal feest bij een viaduct aan de Haarlemmerstraatweg / A200 ter hoogte van Haarlemmerliede. Ook daar werden de gegevens van de aanwezigen genoteerd. Ruim twintig personen kunnen een boete thuis verwachten.

Weert
Na diverse geluidsoverlastmeldingen uit de omgeving van het industrieterrein in Weert bleek dat er in de nacht van zaterdag op zondag een illegaal feest aan de gang was in en rondom een loods aan de Vliesvenweg. De mobiele eenheid is zondagmorgen rond 8.45 uur ingezet op de feestlocatie met als doel het feest te beëindigen omdat de noodverordening met betrekking tot de coronamaatregelen werd overschreden. Er waren op dat moment ongeveer 150 feestvierders aanwezig. Twee personen zijn aangehouden.

De Mobiele Eenheid (ME) werd ingezet waarna de meeste feestvierders de feestlocatie verlieten. Om 11.30 uur werd de inzet afgerond. De laatste bezoekers verlieten op dat moment het terrein. Er zijn twee aanhoudingen verricht. Een persoon werd aangehouden in verband met baldadigheid en een andere feestvierder omdat hij een agent bespuugde. Er is geluidsapparatuur in beslag genomen en de waarnemend burgemeester van Weert heeft een bestuurlijke maatregel genomen om het pand te sluiten.

In de loop van de nacht kwamen diverse meldingen van geluidsoverlast binnen. Er was sprake van een groot aantal auto’s rondom het feestterrein. Behalve Nederlandse voertuigen waren er ook auto’s uit België en Duitsland. De loods van waaruit het feest georganiseerd werd is een kraakpand van waaruit al eerder, in augustus, een dergelijk feest georganiseerd werd. De politie had als doel het feest te beëindigen. Dat moet op een verantwoorde en veilige manier gebeuren en daarvoor zijn extra manschappen nodig. Na de inzet van de ME zijn de feestgangers vertrokken en is de rust wedergekeerd. Er zijn geen boetes uitgeschreven.