Van Kalmthout speelt bijrol in saaie IndyCar-race Indianapolis

De tweede race van de double header op de Indianapolis Motor Speedway heeft in de IndyCar Series niet bepaald voor spektakel gezorgd. Er stonden 75 ronden op het programma en die werden inderdaad allemaal gereden.

De race werd op gang gevlagd met Will Power voor de 61e keer als polesitter, Colton Herta naast hem, Alexander Rossi met Alex Palou op de tweede rij en Rinus van Kalmthout op de veertiende stek. De eerste drie plekken en die van Van Kalmthout bleven gelijk in de eerste ronde, Palou verloor een stek aan Pato O'Ward.

Noemenswaardige zaken waren er in de eerste 25 ronden eigenlijk niet, op dat moment - na een derde van de race - kwam vrijwel iedereen binnen voor de eerste pitstop. Power behield ruimschoots de leiding, Rossi passeerde Herta kort na de stop voor de tweede plek, terwijl O'Ward voor Josef Newgarden op de vierde plek reed - Van Kalmthout zakte wat plekken terug.

Er gebeurde weer bijzonder weinig en na nog eens 25 ronden kwamen de tweede en laatste pitstops. Power behield weer de leiding voor Rossi, met wel een interessant verschil: Power reed op gebruikte zachte banden, Rossi reed op nieuwe harde banden en zat er maar drie tellen achter. Herta reed eenzaam op plek drie, Newgarden volgde op ruime afstand na een mooi duel waarbij hij O'Ward verschalkte.

Met een kleine vijftien ronden te gaan begon het langzamerhand interessant te worden: Rossi kwam dichter bij Power, maar Herta was zelfs nog sneller en nam teamgenoot Rossi te grazen, waarna hij de jacht op Power opende. Daar bleef het ook wel bij, een echte aanval zat er niet in. Power pakte zo dus 'gewoon' de zege, voor Herta en Rossi, met Van Kalmthout die een kleurloze race als zeventiende afsloot.