Kragh Andersen wint tijdrit in BinckBank Tour, Pedersen blijft leider

Søren Kragh Andersen heeft de individuele tijdrit in de BinckBank Tour gewonnen. De Deen van Sunweb was in de 8,1 kilometer lange tijdrit rond Riemst de snelste voor Europees kampioen Stefan Küng te verslaan. Mathieu van der Poel legde beslag op de vijfde plaats. In het algemeen klassement blijft Mads Pedersen de leider na een vierde plaats in de individuele tijdrit.

Eigenlijk stond vandaag een heuveletappe in Sittard Tour op het programma in de BinckBank Tour, maar die kon niet doorgaan vanwege de maatregelen in Nederland met betrekking tot de coronamaatregelen. De organisatie wist echter snel een tijdrit te organiseren tegen de grens van Nederland, waardoor er vandaag alsnog gefietst kon worden in de BinckBank Tour.

In de tijdrit van 8,1 kilometer met daarin de Slingerberg als voornaamste obstakel konden de tijdrijders hun gang gaan. Søren Kragh Andersen was een van de favorieten voor de dagzege. De Deen, die twee etappes won in de voorbije Tour de France, was de eerste die onder de tien minuten zou gaan. De renner was daarmee zeventien seconden sneller dan Jasha Sütterlin, die op dat moment de snelste tijd klokte.

Na de sterke tijd van Kragh Andersen kwam niet in de buurt van de sterke Deen. Stefan Küng kwam nog het dichts in de buurt van de renner van Sunweb, maar de Europees kampioen tijdrijden moest zes seconden toegeven. Mathieu van der Poel kwam dertien seconden te kort, en leider Mads Pedersen moest negen toegeven op Kragh Andersen, maar de sterke Deen blijft wel leider in de BinckBank Tour met nog één etappe te gaan.