FOK! Wat een weer: kans op regen -O-

In het zuidwesten gaat het in de avond regenen. De maxima lopen uiteen van 15°C in het uiterste zuidwesten tot lokaal 18°C in het oosten. De oostelijke wind neemt toe naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar vrij krachtig. Later vanmiddag en vanavond wordt de wind aan zee en op het IJsselmeer mogelijk krachtig.

Komende nacht is het zwaar bewolkt en vooral in het zuidwesten en zuiden is er kans op (mot)regen. De minima lopen uiteen van 11°C in het zuidoosten tot 14°C in het noordoosten. Er staat een matige oostenwind. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig, in het Waddengebied mogelijk hard. Later in de nacht neemt de wind in het zuiden sterk af en wordt daar dan zuidelijk.

Morgen overdag trekt de zone met regen langzaam noordwaarts, maar tegelijkertijd neemt de intensiteit af. In het zuidwesten en zuiden klaart het op is de zon af en toe te zien. In de middag of avond trekt een volgend regengebied van het oosten uit over de noordelijke helft. In de loop van de avond wordt het droog. De maxima lopen uiteen van 15°C in het zuiden tot 19°C in het noordoosten. Van het zuiden uit draait de wind eerst naar zuidwest en later naar zuidoost. De wind wordt overal matig. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Maan in Purmerend tussen de wolken (Foto: Pukeko)
Een heel mooie foto van de maan die tussen de bewolking schijnt. Pukeko maakte deze foto in Purmerend. (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!