Eerste trailer voor Roald Dahl's The Witches

Het is niet de eerste verfilming van Roald Dahl's populaire kinderboek The Witches, door veel Nederlandse kinderen gelezen als De Heksen, maar aan de eerste trailer te zien is de nieuwe verfilming mogelijk best wel de moeite waard.

De nieuwe verfilming, van de hand van Robert Zemeckis, geeft aan het geliefde boek van Dahl een nieuwe invulling voor een hedendaags publiek. Het hartverwarmende verhaal vol zwarte humor gaat over een jonge weesjongen (Jahzir Kadeem Bruno) die eind 1967 bij zijn liefhebbende oma (Octavia Spencer) gaat wonen in het plattelandsstadje Demopolis in Alabama. Nadat de jongen en zijn grootmoeder enkele ogenschijnlijk charmante, maar duivelse heksen ontmoeten, nemen ze hun toevlucht in een luxe hotel aan de kust. Helaas komen ze net op het moment dat de Opperheks (Anne Hathaway) haar handlangers undercover van over de hele wereld heeft laten komen om daar haar demonische plannen uit te voeren.

Het scenario is gebaseerd op (je raadt het nooit) het boek van Roald Dahl en geschreven door Robert Zemeckis, Kenya Barris (Black-ish, Shaft) en Oscar-winnaar Guillermo del Toro (The Shape of Water). De film is in Nederlandse bioscopen te zien vanaf 16 december. Van dit jaar. Ja ja, het valt eens een keertje mee.