PSV zeker van groepsfase Europa League na winst tegen Rosenborg

PSV heeft zich gekwalificeerd voor het hoofdtoernooi van de Europa League. In Noorwegen tegen Rosenborg won de Eindhovense ploeg met 0-2 dankzij doelpunten van Eran Zahavi en Cody Gakpo.

Zahavi zette in de 22ste minuut bij de tweede paal succesvol zijn hoofd tegen een voorzet van Donyell Malen: 0-1. Drie minuten eerder had de spits ook dicht bij de openingsgoal, maar zijn inzet op een voorzet van Ryan Thomas eindigde op de paal.

Op slag van rust kreeg Rosenborg een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker, maar met het nodige geluk ging die kans er niet in en was het 0-1 bij rust in het voordeel van PSV.

Zahavi en Malen kregen na rust de kansen op de 0-2, maar het Gakpo na een assist van Zahavi die het tweede doelpunt van PSV maakte. Rosenborg kreeg in de laatste tien minuten nog een kans op de aansluitingstreffer, maar die was niet besteed aan de rechtsback van Rosenborg, waarna PSV in het slot niet meer in de problemen kwam tegen de nummer twee uit de Noorse competitie.

PSV hoort vrijdagmiddag wie de tegenstanders worden in de groepsfase. Om 13.00 uur begint de loting in Nyon. Ook AZ en Feyenoord kennen dan hun tegenstanders in de Europa League.