FOK! Wat een weer: vandaag wťl droger!

Gegroet!

Ik las mijn weerbericht van eergisteren nog eens terug en ben tot de conclusie gekomen dat er niet veel van uitgekomen is gisteren. Ik had opklaringen verwacht voor de hele westelijke helft van het land, maar de zon schitterde de hele dag door afwezigheid. Sterker nog, de regen hield veel langer aan en activeerde ook nog eens. Op het moment van schrijven, zo rond 18.30 is het inmiddels wel wat droger aan het worden. Dit echter niet nadat er zo'n 12 mm is gevallen. Aan de voorzijde ontstond trouwens een prachtige Whales Mouth. 

In het oosten en noorden bleef het wat droger. Actueel zien we de meeste regen nu geleidelijk aan wegtrekken naar het noorden- en noordwesten. Die regenzone had wel een uitloop in de vorm van een kleine, maar actieve buienlijn. Deze trekt nu ook noordoostwaarts.

Uiteindelijk moet het dan overal droog gaan worden. Er komen geleidelijk aan ook wat opklaringen voor en de minima komen tussen de 7 en 10 graden te liggen. Dat is wel wat frisser dan afgelopen nachten.

Ondertussen krijgt de zuidwestkust van Frankrijk te maken met een zeer actieve depressie. Er komt daar een storm te staan en de windstoten komen tussen de 110 en 140 km/u te liggen Buiten dat valt er ook nog eens veel regen.

In ons land blijft de invloed van die depressie vrij beperkt. We zien wel veel hoge bewolking, maar alleen in Zuid-Limburg kan er in de loop van de dag wat regen vallen, maar dat zal niet veel zijn. De maxima liggen tussen de 15 en 18 graden. Het warmst in het oosten. De wind draait naar oost en neemt toe naar matig in het binnenland tot vrij krachtig aan zee en op het IJsselmeer.

In het weekend lijkt vooral zaterdag erg somber te verlopen. Zondag kan de zon er weer even bijkomen. 

Tot ziens!  

Meer weer op FOK!

Maan in Purmerend tussen de wolken (Foto: Pukeko)
Een heel mooie foto van de maan die tussen de bewolking schijnt. Pukeko maakte deze foto in Purmerend. (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.