Dubbelslag voor Pedersen in BinckBank Tour

Na de gedwongen rustdag van woensdag in de BinckBank Tour werd er vandaag weer gekoerst. Net zoals in de eerste etappe eindigde de etappe van donderdag ook een massasprint. Ditmaal won Mads Pedersen de sprint voor Jasper Philipsen, die de eerste etappe had gewonnen. Pedersen neemt door de winst de leiderstrui over van de Belg, die in dezelfde tijd staat als de voormalig wereldkampioen.

Na de start ontstond er al snel een kopgroep van drie met daarin Kenneth Van Rooy, Pim Ligthart en Oscar Riesebeek. Deze drie aanvallers wisten al snel een minuut uit te lopen op het peloton, maar zouden later de aansluiting krijgen van Jonas Rickaert en Adrien Petit. De kopgroep van vijf zouden een maximale voorsprong van drie minuten krijgen, waarna het peloton de controle behield.

De voorsprong naar de kopgroep werd langzaam gedicht door het peloton. In het peloton probeerde Jelle Wallays, Belgisch kampioen Dries De Bondt en Milan Menten de sprong naar voren te maken, alleen hun poging mislukte.

Rickaert bleek de sterkste in de kopgroep te zijn en hield het lang vol, alleen in de laatste drie kilometer werd de Belg alsnog ingelopen door het peloton, waarna er gesprint kon worden voor de overwinning. Net zoals als in de eerste etappe waren de hoofdrollen voor Pascal Ackermann, Jasper Philipsen en Mads Pedersen. Ackermann ging als eerste aan, maar werd al snel gepasseerd door Philipsen. De jonge Belg leek naar zijn tweede ritzege te sprinten in deze ronde, maar het was Pedersen die de handen omhoog mocht steken.

De voormalig wereldkampioen is de door de winst ook de nieuwe leider in het algemeen klassement. Vrijdag staat er een tijdrit op het programma.