COVID-19: Dringend mondkapjesadvies Tweede Kamer en middelbare scholen

Nadat gisteren na maandenlang gesteggel het kabinet eindelijk met een eenduidig dringend advies kwam om in publieke binnenruimtes een mondkapje te dragen, komen daar nu ook de middelbare scholen erbij.

Vanuit het onderwijs zelf kwam de wens ook om op middelbare scholen een dringend advies voor het dragen van mondkapjes in te voeren. Het advies geldt voor alle drukke plaatsen in scholen zoals in de gangen, de kantine en de aula. Voor de klaslokalen zelf geldt het advies niet.

In eerste instantie wilde minister Slob het dringende advies alleen uitvaardigen voor leerlingen vanaf 16 jaar. Na overleg met de onderwijssector is besloten om één duidelijke lijn te trekken en het advies voor alle scholieren op de middelbare school in te voeren.

Update 15.25 uur:
Ook in de Tweede Kamer geldt nu het dringende advies om een mondkapje te gebruiken. "Er is een landelijk advies afgegeven om in openbare binnenruimtes een mondkapje te dragen. Dit heeft ook betrekking op de Tweede Kamer", schrijft voorzitter Arib. Ze roept mensen op om in elk geval een kapje te dragen bij de in- en uitgangen van het gebouw, in de Statenpassage, de gangen naar de vergaderzalen en de restaurants.

Het dringende advies geldt voor iedereen, dus niet alleen voor Kamerleden, maar ook voor ministers en staatssecretarissen, ambtenaren, journalisten en bezoekers.