11:00 uur: Duik live mee in een onderzeeboot

Waar onderzeeboten normaal gesproken volledig onzichtbaar hun werk doen, treedt de Koninklijke Marine vandaag juist naar buiten. Vanaf 11.00 uur is via Defensie.tv ‘Onderzeedienst Live’ te zien.

Via deze online liveregistratie kan iedereen een kijkje nemen in de wereld van de Onderzeedienst. Het doel is om studenten en pas afgestudeerden te werven. Via de livestream krijgen zij de kans om een goed beeld te krijgen van de werkzaamheden en uitdagingen van de onderwaterwereld.

Groots, meeslepend en uniek
De kijker wordt tijdens de stream meegenomen in een onderzeeboot. “Dit wordt dus géén saai online webinar, maar echt een groots, meeslepend en uniek evenement”, zegt Bastiaan Knip, namens Defensie mede verantwoordelijk voor dit concept.

“Tijdens open dagen bieden we af en toe de kans om binnen te kijken op een onderzeeboot. Maar door het beperkt aantal mensen dat tegelijk naar binnen kan, sta je vaak rijen dik te wachten. Je hebt dus maar kort de tijd. Nu maken we het voor iedereen zichtbaar.”

Werkloosheid stijgt
De timing van het evenement is met opzet nu. De marine staat te springen om nieuwe militairen. Door de coronacrisis hebben veel bedrijven het moeilijk, waardoor de banen niet voor het oprapen liggen. Het Centraal Planbureau verwacht dat de werkloosheid volgend jaar van 4,4% naar 6,5% stijgt. De marine biedt mogelijk uitkomst, want daar is juist plek voor nieuwe collega’s.

Wie tijdens het kijken van de stream prangende vragen heeft, kan die direct stellen. Ze worden snel beantwoord. Nog nooit eerder gaf de Onderzeedienst zoveel openheid van zaken.

Afgestudeerden met een technische opleiding kunnen vrijwel direct aan de slag bij de Onderzeedienst, zegt Olaf Binnenhei van de marine. “Naast een interne opleiding, betekent werken bij de Onderzeedienst direct ervaring opdoen. Afhankelijk van je opleiding stroom je in als matroos, onderofficier of officier.”

Iemand in gedachten voor wie werken bij de Onderzeedienst interessant zou kunnen zijn? Wijs hem of haar dan op de mogelijkheid om Onderzeedienst Live te volgen door zich aan te melden via www.werkenbijdefensie.nl/onderzeedienstlive.

(foto: Ministerie van Defensie)
(foto: Ministerie van Defensie)