Febvre winnaar van midweekse MXGP van Mantova

Motorcrosser Romain Febvre is woensdag winnaar geworden van de MXGP van Mantova. De Fransman finishte op het Italiaanse circuit op een eerste en derde plaats.

In de eerste race was Jorge Prado als snelste weg met Jeremy Seewer en Romain Febvre op zijn hielen. Halverwege de race maakte Seewer een foutje zodat Prado afstand kon nemen. Febvre op plaats drie stond ondertussen onder druk van Antonio Cairoli.

In de slotfase drong Seewer opnieuw aan bij Prado maar de 19-jarige Spanjaard wist de eerste plaats vast te houden. Ook de laatste podiumplaats bleef in handen van Febvre.

Prado droeg zijn zege op aan Arminas Jasikonis. De Litouwer was afgelopen zondag hard ten val gekomen tijdens de MXGP van Lombardije en wordt vanwege hersenletsel sindsdien in kunstmatige coma gehouden.

Wat betreft de Nederlanders: Glenn Coldenhoff werd zevende, Calvin Vlaanderen twaalfde en Brian Bogers zeventiende.

De tweede race was een prooi voor Febvre. De Kawasaki-coureur ging van start tot finish aan de leiding. Achter Febvre was het stuivertje wisselen door inhaalacties en valpartijen. Paulin Gautier werd achter zijn landgenoot tweede. Op de derde plaats eindigde Tim Gajser.

Coldenhoff deed twee plaatsen beter als in de eerste race, Bogeers finishte als zestiende. Vlaanderen viel uit.