Hirschi de beste in Waalse Pijl

Marc Hirschi is winnaar geworden van de Waalse Pijl. De 22-jarige Zwitser van Sunweb was op de Mur de Huy de beste, voor de Fransman Benoît Cosnefroy en de Canadees Michael Woods.

vroeg in de koers ontstond een kopgroep met vier man. De jonge Belgen Mauri Vansevenant en Aaron Van Poucke hadden de handen ineen geslagen met de Nederlander Mathijs Paasschens en Marlon Gaillard uit Frankrijk.

Vansevenant was de sterkste van de vroege kopgroep en reed een knappe koers. De jonge Belg leek als eerste aan de Muur van Hoei te beginnen, maar op vier kilometer van de streep miste hij een bocht. Hij stapte snel weer op de fiets, maar de kleine voorsprong die hij nog had was weg, waardoor een uitgedund peloton begon aan de slotbeklimming.

Op de steile slotbeklimming van de Mur de Huy leek Michael Woods over de beste papieren te beschikken. De Canadees trok in de laatste honderd meter flink door, maar Marc Hirschi zat direct op het wiel van Woods, waarna Hirschi het overnam en naar zijn eerste klassieke zege fietste. Benoît Cosnefroy ging vlak voor de streep ook nog Woods voorbij, waardoor de jonge Fransman tweede werd en Woods genoegen moest nemen met een derde plaats. Warren Barguil en Dan Martin maakte de top vijf vol.