FOK! Wat een weer: wisselend bewolkt en regenvelden

Het is wisselend bewolkt en in het oosten valt eerst nog af en toe regen. Op veel plaatsen is het nevelig. De minimumtemperatuur ligt rond 11°C. Er staat een zwakke, aan zee geleidelijk matige wind uit richtingen tussen zuid en zuidwest.

Overdag wisselen zon en bewolking elkaar af en kan er een enkele lichte bui voorkomen. In de avond neemt de bewolking toe. De maximumtemperatuur ligt rond 19°C. De wind is zwak, later matig, aan de kust vrij krachtig en draait van zuidwest naar zuid.

In de nacht naar donderdag is het zwaar bewolkt en aanvankelijk droog. Aan het einde van de nacht regent het in het zuidwesten van het land. Het wordt niet veel kouder dan 13°C. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige zuidoostenwind.

Donderdagochtend breidt de regen in het zuidwesten zich over de rest van de land uit. In de middag wordt het van het zuidwesten uit droger en klaart het deels op. Met name in de westelijke provincies komen dan nog wel enkele buien voor. Pas in de avond wordt het overal droog. De maxima liggen rond 15°C.

Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige zuidoostenwind. In de middag is de wind aan de noordwestkust en in het westelijk Waddengebied tijdelijk krachtig en draait de wind van het zuidwesten uit naar zuidwest. In de avond neemt de wind landinwaarts af naar zwak, aan de kust en op het IJsselmeer naar matig. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Bessen in de natuur (Foto: FOK!)
Bessen in de natuur. Goed voor de vogels. (Foto: FOK!)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.