Telstar haalt uit tegen FC Den Bosch in laatste duel met publiek

Telstar heeft maandagavond een klinkende zege geboekt op FC Den Bosch. In Velsen-Zuid won de formatie van trainer Andries Jonker met 6-1. Sebastian Soto en Ilias Bronkhorst namen beiden twee doelpunten voor hun rekening.

De wedstrijd tussen Telstar en FC Den Bosch was voorlopig de laatste mét publiek. Vlak voordat er werd afgetrapt in Velsen-Zuid, maakte premier Mark Rutte bekend dat de komende drie weken geen publiek welkom is in stadions. Omdat de maatregel dinsdag om 18.00 uur ingaat, waren maandagavond gewoon nog supporters aanwezig op Sportpark Schoonenberg.

De voetballiefhebbers waren niet voor niets naar het stadion gekomen, want zij werden op zeven doelpunten getrakteerd. Zes werden er gemaakt door Telstar. Soto maakte voor rust de eerste twee. De van Norwich City gehuurde aanvaller mocht direct in de basis starten. In de tweede helft voerden Glynor Pley, Bronkhorst en Gyliano van Velzen de score op, terwijl Jizz Hornkamp wat terugdeed namens FC Den Bosch. Kort voor tijd gunde Jonker zijn aanvoerder Frank Korpershoek nog een publiekswissel.  Hj nu samen met Fred Bischot recordhouder is met 372 duels voor de club uit Velsen-Zuid.

Er was maandagavond nog een duel. Jong Ajax won thuis met 3-0 van Excelsior. De halverwege in het veld gekomen Brian Brobbey brak de wedstrijd zeven minuten na rust open en zeven minuten later volgde Lassina Traoré zijn voorbeeld. De wedstrijd was daarmee eigenlijk beslist in het voordeel van Jong Ajax, dat in de slotfase nog één keer scoorde. Kenneth Taylor schoot na een hoekschop de 3-0 in de verre hoek.