NASCAR: Na 21 pogingen eindelijk raak in Las Vegas

De tweede playoffronde in de NASCAR Cup Series is zondagavond van start gegaan op de Las Vegas Motor Speedway. Dat gebeurde iets later op de dag dan normaal, de coureurs kregen eindelijk een klein beetje hulp om enigszins onder de gigantische hitte uit te komen.

De Round of 12 begon met Kevin Harvick en Kyle Busch op de eerste rij, gevolgd door Chase Elliott, Aric Almirola, Joey Logano en Clint Bowyer. Zo werkte het veld zich naar de competition caution, waarna Denny Hamlin en Kyle Busch voorop reden. In de eerste stage gebeurde verder weinig boeiends, Hamlin pakte oppermachtig de stagewinst, voor Logano, Kyle Busch, Elliott en Harvick.

Met Kyle Busch en Logano voorop konden we door, hoewel Logano na een aanvaring met Busch en Hamlin flink terugzakte en met schade zelfs naar binnen moest. Bij de pitstops halverwege stage twee verloor Kyle Busch de nodige tijd vanwege een kapotte wheelgun. Verder was ook stage twee niet echt geweldig enerverend: Elliott ging er met de stagewinst vandoor, voor Hamlin, Alex Bowman en Martin Truex.

De hele race aan boord bij Kevin Harvick, voor de liefhebber

De race werd hervat met Hamlin, Elliott, Bowman en Truex voorop, waarbij Hamlin een klein gaatje sloeg. Met een kleine veertig ronden te gaan kwamen de meesten binnen voor een laatste pitstop, die voor Hamlin niet helemaal ideaal verliep: bij een van de banden waren er wat problemen en hij verloor de leidende positie aan Bowman. Een caution volgde al snel, want Jimmie Johnson reed over wat troep op de baan heen.

Kurt Busch en Matt DiBenedetto schoven dankzij goede timing van de pitstops door naar de leiding, voor mindere goden als Christopher Bell en John Hunter Nemechek...die dwars over de baan schoof, waardoor Erik Jones Ricky Stenhouse de muur in duwde - Kyle Busch kon Nemechek nog maar nét ontwijken. Met dik tien ronden te gaan werd het groen weer gezwaaid, met nog altijd Kurt Busch, DiBenedetto en Bell vooraan.

Bell zakte met een kapotte band terug, William Byron kwam er tegenaan en ging met forse schade in de rondte: weer een caution, waardoor we overtime kregen. Kurt Busch en DiBenedetto voorop, Bowman en Ryan Blaney erachter en Hamlin die in rap tempo naar voren schoof. Busch dook als leider de slotronde in, Hamlin kwam ondanks zijn nieuwe banden niet verder en Kurt Busch wist na 21 races éindelijk de winst te pakken in zijn eigen Las Vegas - broertje Kyle kwam hem gelijk na de finis hmet een tik tegen de auto even feliciteren.

Ëindelijk raak voor Kurt Busch