#Hartstocht - 60 km lopen voor het goede doel (2)

Op 3 oktober vindt de #hartstocht plaats, georganiseerd door de Hartstichting. Vanwege COVID-19 vindt de wandeling dit jaar vanuit huis plaats, zoals de meeste wandelevementen. Dit jaar staat de wandeling in het teken van het corona Harten Onderzoek: "Veel coronapatiënten die ernstig ziek worden of overlijden hebben hartproblemen of een hoge bloeddruk. Zelfs bij gezonde mensen kan het virus hartklachten veroorzaken. Met jouw deelname steun je het corona Harten Onderzoek en help je een betere behandeling mogelijk te maken"

Bij de Hartstocht kan er gekozen worden uit de afstanden 5, 11, 20, 40 of 60 kilomter. Ook bij de Hartstocht kunnen de deelnemers zich laten sponsoren voor het goede doel. Op dit moment staat de teller op 4770 deelnemers die samen dankzij ruim 14.000 donateurs al een bedrag bij van ruim 200.000 euro hebben ingezameld voor de Hartstichting. 

Voor de afstand van 5 km hebben zich 686 lopers aangemeld. Aan de 11 km doen 2178 lopers mee, voor de 20 km zijn er 1641 aanmeldingen, voor de 40 188 en tot slot doen er 71 lopers mee met 60 km. Ook ik doe dit keer weer mee, en wel voor de afstand van 60 kilometer. Vanuit Alkmaar, via Amsterdam naar het Wachtlokaal in Haarlem. Het laatste stuk, vanaf station Halfweg-Zwanenburg zal mijn collega Stephan5 me op de fiets bijstaan. 

Dankzij een aantal anonieme donaties en de users Jippie, snietmanen en JacquelineHasselbaink, alsmede mijn buren staat de donatieteller voor mij inmiddels op 200 euro. Wil je mij ook sponsoren? Dat kan via deze link! Heb je geen zin om de hartstichting te sponsoren, maar wel wat geld over? Doe dan een donatie aan FOK! zodat we volgend jaar ook nog bestaan! 

Update 20:00 uur
Zojuist kwam ik thuis en vond ik mijn startpakket voor de hartstocht in de brievenbus. Nu heb ik redelijk veel hardloop cq wandelevenementen meegemaakt in mijn 'carriëre" maar ik heb nog nooit eerder meegemaakt dat de medaille al bij voorbaat werd opgestuurd. Enfin, voor alles is een eerste keer zegt men. 

De planning is om zaterdag tussen 03.00 en 04.00 uur te vertrekken. Ook deze keer kunnen jullie me volgen via een Google Live locatie. 

Hartstocht medaille  (Foto: DJMO)
Hartstocht medaille (Foto: DJMO)

Hartstocht  (Foto: FOK!/ToT)
Hartstocht (Foto: FOK!/ToT)