Rovend scooterduo verbetert op één avond methode beroving

De politie is op zoek naar twee jongemannen die zaterdagmiddag 26 september tussen 17:25 en 18:00 uur een beroving en een poging tot beroving pleegden in het dorp Teteringen. 

Het eerste slachtoffer fietste die zaterdag rond half zes in de richting van Teteringen. Daar werd hij tegemoet gereden door een scooter met daarop twee jongemannen.

De scooter keerde vervolgens om en ging naast het slachtoffer rijden. Het tweetal sprak de fietser aan en probeerde hem uit balans te krijgen, maar dit lukte niet. Ook trachtten ze het slachtoffer de weg af te snijden. Toen dat ook niet lukte reden de twee jongemannen weg in de richting van Breda.

Bedreiging met mes
Een paar minuten later sloeg het duo opnieuw toe. Een tweede slachtoffer fietste even voor zes uur via de Espakker richting de Hoolstraat. Daar zag hij dat twee jongemannen op een scooter de weg blokkeerden.

De twee zeiden dat de fietser moest stoppen en eisten geld. Toen het slachtoffer zei dat hij geen geld op zak had dreigde een van de twee jongens met een steekwapen. Hiervan schrok de fietser en overhandigde direct een geldbedrag.

De scooter met daarop de twee jongemannen reed vervolgens weg.

De politie startte na de meldingen van de poging tot beroving en de beroving direct een onderzoek. Meerdere eenheden zochten in de omgeving naar het duo, maar troffen hen helaas niet aan.

Signalement
Het duo zou rond de 15/16 jaar oud zijn, beiden een getinte huidskleur, stevig postuur en droegen zwarte kleding bestaande uit een trainingsbroek en een jas met capuchon. Ze zaten samen op een zwarte scooter.

Getuigenoproep
De politie is op zoek naar getuigen die zaterdagvond iets hebben gezien in de omgeving van Teteringen. Heeft u informatie die het onderzoek kan helpen? Neem dan contact op met de politie op telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.