FOK! Wat een weer: de nazomer is echt voorbij

Hallo!  

Zaterdagavond trok er een actieve regenzone van noordoost naar zuidwest over het land. Dit ging echter wel sneller dan verwacht, maar de hoeveelheden regen mochten er wel zijn. Dit keer vielen de grootste hoeveelheden in het droge oosten en zuiden van het land. Op uitgebreide schaal viel er zo'n 25 tot 35 mm en soms nog iets meer. In het noordwesten viel het wel mee met 10 mm of minder.

Gisteren had ik een keuring van de NVWA in de stad, dus veel van het weer kon ik helaas niet mee krijgen. We moesten goed opletten of iedereen zich wel aan de regels hield.

Wat ik wel weet is dat we na de urenlange keuring in bewolkte omstandigheden vertrokken en er zelfs motregen viel. Het was met 12 tot 14 graden erg fris. Nee, dit heeft niet echt iets met nazomer te maken.

Ook vandaag is het op de meeste plaatsen bewolkt en kan er her en der wat regen of motregen vallen. In de loop van morgen kan het in het noorden even flink opklaren, en daar kan het dan ook nog zo'n 20 graden worden. In het zuidoosten blijft het kwik ver achter en blijven de neerslagkansen tot het einde van de middag bestaan. Limburg zal het met een graad of 13 moeten doen.

De wind is zwak tot matig en komt uit een westelijke richting. Noordwest in het westen en zuidwest in het zuiden. 

Fijne avond!  

Meer weer op FOK!

Zandvoort met zon (Foto: FOK!)
In Zandvoort was het vriendelijk weer. (Foto: FOK!)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.