Marini breidt WK-leiding uit na winst in GP CataloniŽ

Luca Marini heeft de Grand Prix van Catalonië in de Moto2 gewonnen. De Italiaanse halfbroer van Valentino Rossi was op het Catalaanse asfalt van Barcelona net een maatje te groot voor de rest en vergrootte zo zijn leidende positie in het WK.

Met Luca Marini, Jorge Navarro en Sam Lowes op de eerste rij sprongen de lichten op groen. Marini behield de leiding, Fabio Di Giannantonio en Navarro sloten aan, met Marco Bezzecchi, Lowes en Joe Roberts daar weer achter.

Na een dikke handvol ronden ging Lowes voorbij Navarro, die af moest haken bij het leidende trio. Lowes zou Lowes niet zijn zonder overdreven acties en dat duurde niet lang: hij kegelde Di Giannantonio bijna onderuit, maar beiden bleven overeind, hoewel Marini zo wel een goed sloeg.

Vanaf de zesde plek ging Xavi Vierge na acht ronden stevig onderuit, terwijl Roberts de vierde plek overnam van Navarro. Halverwege de race waren de gaten in de top-4 redelijk groot, maar Lowes kwam weer op gang en sloot wederom aan bij leider Marini.

Zeven ronden voor het einde pakte Lowes voor het eerst de leiding over, maar Marini haakte aan en pakte hem vijf ronden later terug. De Italiaan reed zich los en pakte de overwinning, voor Lowes en de verder eenzaam rondrijdende Di Giannantonio.

Bo Bendsneyder deed ook mee en werd achttiende.