COVID-19: 2995 nieuwe besmettingen en 9 doden, totaal 111.626 en 6374

De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 2995 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 111.626 COVID-19-patiënten gemeld aan het RIVM.

Van de gemelde patiënten zijn er 37 in het ziekenhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er 12.626 mensen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Er zijn sinds de vorige update 9 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 6374 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

Sinds 1 juni kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. Het wekelijkse rapport waarin meer informatie zoals de besmettingsgraad per provincie staat is in PDF-vorm hier te vinden.ri

Update 18.18 uur:
Op Ameland en Vlieland zijn vandaag ook de eerste coronabesmettingen gemeld, daardoor is Schiermonnikoog nog de enige gemeente in Nederland waar nog geen besmetting is vastgesteld. Tot nu toe waren de daar gemelde besmettingen alleen maar bij enkele toeristen vastgesteld.

Vanaf vandaag 18.00 uur zijn ook de extra maatregelen ingegaan voor de acht veiligheidsregio's zoals van de week bekend is gemaakt. Het gaat om de regio's Brabant-Noord, Brabant Zuidoost, Flevoland, Gelderland-Zuid, Gooi en Vechtstreek, Groningen, Zaanstreek-Waterland, Zuid-Holland Zuid. In deze regio's zal onder andere de maximale groepsgrootte worden teruggebracht tot 50 personen en moeten horecagelegenheden om 01.00 uur gesloten zijn. Een aantal regio's heeft ook nog afzonderlijk extra maatregelen genomen.