Bokser Taylor deelt keihard uit, Briedis wint World Boxing Super Series

In Londen is zaterdagavond in de boksring gestreden om de WBA Super- en IBF-wereldtitels in het superlichtgewicht (-63,5kg). De Brit Josh Taylor (16-0, 12 KO's) verdedigde zijn titel tegen de Thai Apinun Khongsong (16-0, 13 KO's).

Taylor won de IBF-titel vorig jaar van Ivan Baranchyk en troggelde de WBA Super-titel in oktober af van Regis Prograis. Khongsong was zijn eerste uitdager voor de dubbel en die uitdaging bleek niet al te lastig: The Tartan Tornado gaf de Thai geen enkele kans en maakte het met een geniepige, maar kneiterharde stoot op het lichaam binnen de eerste ronde al af.

Taylor - Khonsong

De finale van de World Boxing Super Series in het cruisergewicht (-90,7kg) zou in mei gehouden worden, maar een virus gooide roet in het eten. In plaats van zijn eigen Riga had Mairis Briedis (26-1, 19 KO's) nu München als locatie om het op te nemen tegen de Cubaan Yuniel Dorticos (24-1, 22 KO's), regerend wereldkampioen bij de IBF.

Het werd een alleszins prima gevecht, waarin het zo nu en dan redelijk heen en weer ging. Dorticos haalde af en toe goed uit met rechts, Briedis plaatste wat betere combinaties en dat bleek na twaalf ronden de doorslag te geven: met 114-114 en twee keer 117-111 ging de Let er met de Muhammad Ali Trophy en de wereldtitel vandoor.

Briedis - Dorticos