Uitslag Ajax - Vitesse

Ajax heeft zaterdagavond een knappe overwinning geboekt tegen Vitesse. De ploeg van trainer Erik ten Hag moest door een rode kaart van Edson Álvarez iets meer dan een helft met tien man spelen, maar wist dankzij een winnend doelpunt van Antony alsnog te winnen: 2-1.

Na iets meer dan twintig minuten opende Quincy Promes de score na een goede aanval waarin Noussair Mazraoui de assist gaf. Na de 1-0 kreeg  Ajax wat meer controle na een moeilijk begin, waarin Vitesse verschillende kansen kreeg. Vlak voor rust moest Ajax met tien man verder na een directe rode kaart van Álvarez.

Vitesse wist in de tweede helft te profiteren van de rode kaart van Ajax. Na een afgeslagen corner knalde oud-Ajacied Riechedly Bazoer de bal hard binnen. Een kwartier na de gelijkmaker kwam Ajax toch weer op voorsprong dankzij Antony, die met zijn verkeerde voet afwerkte. In het vervolg van de wedstrijd kwam de thuisploeg niet meer in grote problemen.