Zwaargewicht Yoka maakt indruk met knockout in Parijs

Bokser Tony Yoka kende een dijk van een amateurloopbaan: in 2015 werd hij wereldkampioen en in 2016 olympisch kampioen, beiden bij de superzwaargewichten. Vervolgens stapte hij over naar de professionals, met prima succes.

Na een schorsing van een jaar tot juli 2019 - Yoka had drie dopingtests gemist - kon de Fransman weer door en vrijdagavond stond hij in Parijs in de ring tegen een uiterst ervaren landgenoot: Johann Duhaupas, 39 jaar en ooit uitdager voor de WBC-wereldtitel.

Duhaupas stapte de ring in met een record van 38-5, waaronder 25 zeges op knockout. Zelf ging hij in zestien jaar slechts twee keer gestrekt en niet tegen de minsten: toenmalig wereldkampioen Deontay Wilder sloeg hem in 2015 in de strijd om de WBC-titel na ruim tien ronden knockout, Alexander Povetkin deed dat een dik jaar later ook.

Geen simpele tegenstander dus voor Yoka, maar hij was niet onder de indruk. In de eerste ronde haalde hij binnen een minuut al uit en na nog geen twee minuten was het zelfs al helemaal klaar. Yoka schoof zo door naar een 7-0 record, met zes knockouts, en blijft aan de weg timmeren als serieuze uitdager voor de zwaargewichtkampioenen.

Het hele, niet al te lange gevecht tussen Yoka en Duhaupas