'Vrouw met hond tart behulpzame jongens'

Soms denk je dat het nieuws niet vreemder kan, maar het spreekwoord luidt niet voor niets 'hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt'. Zo ook in dit verhaal uit Dordrecht, dat bijna te gek voor woorden lijkt.

Een 18-jarige vrouw was met haar vriendin haar hondje aan het uitlaten toen zij gepasseerd werd door twee jongens op de fiets. Eén van de jongens sprak de vrouw bij een wegversmalling aan en zijn handen raakten, mogelijk per ongeluk, verstrikt in de lange haren van de vrouw, waardoor zij ten val kwamen.

De vrouw wilde na het ongeval ongezien wegrennen, maar zij vergat haar tasje. De jongen pakte haar tasje en rende achter haar aan, waarschijnlijk om de tas terug te geven. De vrouw wilde niet luisteren en bleef wegrennen, dus de jongen zag geen andere mogelijkheid dan de vrouw in haar rug te trappen, waardoor ze eindelijk weer op de grond terecht kwam.

De jongevrouw wilde tóch weer zonder tas wegrennen, dus in de ontstane verwarring sloegen beide jongens haar op het hoofd om haar te laten luisteren, misschien wel zoals in films vaak gebeurt om hysterische vrouwen rustig te krijgen. 

Toen dit niet leek te helpen, namen de jongens de telefoon van de vrouw maar mee, zodat ze in de toekomst gewoon de jongens kan bellen op haar eigen nummer. De twee jongens zijn met de tas en telefoon uiteindelijk samen weggefietst zonder contactinformatie achter te laten.

Signalement
De vrouw is naar het ziekenhuis vervoerd en inmiddels tot zinnen gekomen. Ze wil dan ook graag in contact komen met deze twee jongens; de telefoon wordt niet opgenomen.

Eén jongen was ongeveer 18 à 19 jaar en lichtgetint. Hij droeg een grijze korte broek, een rood vest met capuchon en een blauw mondkapje op. Hij reed op een zilvergrijze damesfiets.

De tweede jongen was een jaar of zes ouder en donkergetint.