Zack Snyder schiet toch nieuw materiaal voor Justice League

Hoewel de film in 2017 al geproduceerd is en toen al extra draaidagen heeft gekregen nadat Joss Whedon de regie van Zack Snyder overnam, zullen de acteurs van Justice League zich opnieuw in hun superheldenkostuums hijsen om Snyder te helpen zijn visie te realiseren. Snyder gaat namelijk nieuwe opnames maken.

Dit is een opvallende stap, want Snyder kreeg voor zijn eigen versie van de drie jaar geleden lauw ontvangen superheldenfilm een beperkt budget om van zijn bestaande materiaal een eigen edit te maken en die 'af te maken' met de benodigde visual effects. De film, die waarschijnlijk als miniserie beschikbaar wordt, duurt al vier uur, zonder enig materiaal van Whedon.

Het is ook opvallend omdat de acteur die volgens Snyder "het hart van de film vormt", Ray Fisher, de laatste weken in een publiek conflict is met filmstudio Warner Bros. vanwege zijn kritiek op het gedrag van Joss Whedon en enkele studiobazen tijdens de productie in 2017. Er werd naar aanleiding hiervan al voorzichtig aangenomen dat Fisher, die de rol van Victor Stone/Cyborg speelt, wel kon fluiten naar zijn solofilm (die aangekondigd was om dit jaar uit te komen, maar nooit in productie is gegaan) omdat de studio hem liever niet meer ziet werken, maar dat zou dus best eens anders kunnen zitten. De acteur zou mogelijk ook een cameo kunnen maken in Andy Muschietti's The Flash, dat in 2022 moet verschijnen.

De opnames zouden volgende maand van start moeten gaan. Naast Fisher zijn ook Henry Cavill, Ben Affleck en Gal Gadot aan boord voor de nieuwe scènes of nieuwe shots van bestaande scènes,

Zack Snyder's Justice League verschijnt volgend jaar op de streamingdienst HBO Max. Het is nog niet duidelijk of de dienst dan ook al in Europa beschikbaar is, maar tijdens het evenement DC FanDome liet Snyder weten dat er wordt gekeken naar bioscoopreleases in landen waar HBO Max nog niet opereert.

 Justice League: Gal Gadot, Ben Affleck, Ezra Miller
Gal Gadot, Ben Affleck en Ezra Miller in Justice League