Politie trakteert 95-jarige vrouw op patat en speelt voor kapper

Een feelgood verhaal uit Rotterdam. Daar maakten twee agenten afgelopen weekend kennis met een 95-jarige vrouw die hen opviel omdat ze altijd eenzaam voor het raam aan een tafeltje naar buiten zit te staren. De vrouw is doof, heeft geen familie of vrienden en eet weinig tot niets. Ze heeft geen aanspraak of gezelligheid. 

Volgens de wijkagent leefde de vrouw helemaal op tijdens het bezoek van de agenten, ze vond het reuze gezellig en praatte honderduit. Omdat het inmiddels etenstijd was, besloten de agenten de vrouw, die erg vermagerd was, op een patatje te trakteren. Het was voor het eerst in 25 jaar dat mevrouw patat at, en ze had haar bord dan ook zo leeg volgens de agenten. 

Omdat uit alles bleek dat de dame niet langer voor zichzelf kon zorgen, en wegkwijnt van eenzaamheid, hebben ze alles op alles gezet om hulp en een verpleeghuis te regelen. Toen de agenten een dag later teruggingen vertelde de vrouw dat ze had geprobeerd om zelf haar haar te knippen, omdat ze al jaren niet meer naar de kapper kon. Omdat dat niet helemaal gelukt was hebben de agenten de schaar erbij gepakt en het kapsel van de vrouw gefatsoeneerd. 

Inmiddels is er bericht van uit de wijkgemeente, zij zijn hard bezig om een plekje voor mevrouw te regelen en dit ziet er goed uit volgens de politie.  Ze besluiten hun bericht met de oproep om je eens om een oudere te bekommeren: "Er zijn jammer genoeg veel te veel eenzame ouderen in Nederland. Wij hopen dat iedereen die dit bericht leest zich misschien ook om een eenzame oudere wil bekommeren, als is het maar een kletspraatje, deze mevrouw deed het ontzettend goed."

Politie trakteert 95-jarige vrouw op patat en speelt voor kapper (Foto: Politie Rotterdam IJsselmonde)
Politie trakteert 95-jarige vrouw op patat en speelt voor kapper (Foto: Politie Rotterdam IJsselmonde)