Haase en Van de Zandschulp onderuit in Roland Garros-kwalificaties

Voor tennissers Robin Haase en Botic van de Zandschulp zit het hoofdtoernooi van Roland Garros er in elk geval in het enkelspel niet in. De twee sneuvelden woensdag in de tweede kwalificatieronde op het Parijse gravel.

Haase (ATP-173) speelde tegen de als tweede geplaatste Spanjaard Pedro Martinez (ATP-105), maar kwam nooit lekker in de wedstrijd. Zowel in de eerste als tweede set liep hij tegen een snelle break op en hoewel hij die in de eerste set nog goed wist te maken, ging hij er toch in twee sets af: 4-6, 4-6.

Van de Zandschulp, 165e op de wereldranglijst, nam het op tegen de Brit Liam Broady (ATP-206). Set één ging gelijk op en werd na een tiebreak een prooi voor de Brit, in set twee kwam Van de Zandschulp een break voor, maar die leverde hij in en in de tiebreak dolf hij na het weggeven van drie setpoints alsnog het onderspit: 6-7 (5), 6-7 (8).

Tallon Griekspoor vloog er in de eerste ronde al uit, waarmee er definitief geen Nederlander in het enkelspel staat in het hoofdtoernooi in Parijs - de eerste keer sinds 2009, sindsdien stond in elk geval Haase er altijd.