Price wint World Series of Darts Finals na flinke comeback tegen Cross

Gerwyn Price heeft de World Series of Darts Finals in de wacht weten te slepen. In een zeer spannende finale wist hij uiteindelijk Rob Cross te verslaan met 11-9. The Iceman kwam op een flinke achterstand, maar kwam terug en ging met de beker naar huis.

De Welshman panikeerde niet toen hij na twaalf legs tegen een 8-4 achterstand aankeek. Met twee knappe finishes vanaf 74 en 79 werd de achterstand verkleind naar 8-6 en met een zestiendarter ging Price nog maar met één leg achterstand de laatste pauze in.

Cross verdubbelde de voorsprong met een 100-finish, maar kon vervolgens niet doorpakken toen zijn Welshe tegenstander niet binnen vijftien pijlen uit was in diens leg. Met een 56 check-out bracht de nummer drie van de wereld de stand op 9-8.

In leg achttien was Cross niet binnen vijf beurten uit en Price pakte dat cadeautje uit. Via dubbel tien werd de stand gelijk getrokken. Het was The Iceman die vervolgens zijn eigen leg wist te pakken en begon in de leg van Cross direct met een 180. Uiteindelijk was het wel Voltage die de eerste pijl op een dubbel kreeg, maar hij wist deze niet te raken. Price kreeg vervolgens drie matchdarts en de eerste was direct raak.

2020 World Series of Darts Finals - kwartfinales
Peter Wright 10-5 Daryl Gurney
Gerwyn Price 10-9 Nathan Aspinall
James Wade 10-9 Glen Durrant
Rob Cross 10-8 Michael Smith

Halve finale
Gerwyn Price 11-6 Peter Wright
Rob Cross 11-7 James Wade

Finale
Gerwyn Price 11-9 Rob Cross