Müller oppermachtig en Frijns 2e in doodsaaie DTM-race Nürburgring

De tweede race van het DTM-weekeinde op de sprintlayout van de Nürburgring heeft bepaald niet veel spektakel opgeleverd. De eerste helft was nog wel aardig, de slotfase van de race was het kijken nauwelijks waard.

Op poleposition vonden we Robin Frijns, naast de verrassende Ferdinand Habsburg en voor kampioenschapsleider Nico Müller en titelrivaal René Rast. Frijns behield de leiding bij de start, Müller ging voorbij Habsburg naar de tweede plek en Rast sloot aan met Marco Wittmann en de verrassende Robert Kubica achter zich.

Rast en Wittmann gingen snel voorbij Habsburg, Kubica kreeg uitgerekend nu een straf van vijf seconden omdat hij op de grid niet binnen de lijntjes stond. Müller zette zijn Audi na negen minuten langs die van teamgenoot Frijns, die Rast in zijn nek had hijgen. Na een kleine twintig minuten kwam Rast als eerste van de drie naar binnen, Müller volgde een ronde later en Frijns wachtte nog één ronde langer.

Frijns kwam ruim achter Müller weer op de baan en had Rast vlak achter zich, hoewel hij de Duitser al snel van zich af kon schudden. Daarmee was het gedaan, want in de resterende twintig minuten gebeurde voorin helemaal niks: Müller won met ruime voorsprong op Frijns, die dan weer ver voor Rast finishte.

Müller loopt weer uit in de titelstrijd, Frijns staat ook daar relatief ruim voor Rast op de tweede plek met nog zes races te gaan.