Chaotische Moto2-race Misano levert Bastianini de winst op

De Grand Prix van Emilia Romagna in de Moto2 is een flink chaotische gebeurtenis geworden. Het was prima weer, daarna regende het, dan weer niet en dan weer wel en dat gooide de boel behoorlijk door de war.

De lichten sprongen op groen met WK-leider Luca Marini, Marco Bezzecchi en Xavi Vierge op de eerste rij. Vierge reed bij de start naar de leiding, Marini, Bezzecchi, Enea Bastianini en de verrassende Jake Dixon volgden, voor Sam Lowes.

Na vijf ronden begonnen voorzichtig een paar druppels te vallen, maar het weerhield Bastianini niet: hij ging met een heerlijke move van drie naar één. Na zeven ronden werd de rode vlag gezwaaid: het begon toch iets te hard te regenen.

Na een onderbreking van een kwartier begonnen we opnieuw voor tien ronden, met Bastianini voorop...tot het toch weer begon te regenen en de start werd uitgesteld. Na nog eens 25 minuten gingen we dan echt weer door en Vierge pakte gelijk de leiding terug van Bastianini.

Marcel Schrötter knalde acht plekken naar voren en ging ook voorbij Vierge, die Bastianini weer moest laten gaan. De Italiaan sloeg gelijk een gat, Vierge pakte plek twee toch terug van Schrötter. Bezzecchi kwam zich er ook melden en na vijf ronden werd Vierge het eerste slachtoffer van het geduw om plek twee.

Bastianini kon het gat niet meer uitbreiden, maar had genoeg voorsprong opgebouwd om Bezzecchi van het lijf te houden en de winst te pakken. Bezzecchi werd tweede, Lowes bleef zowaar overeind en pakte de derde plek, voor Marini, Schrötter en Dixon. Bo Bendsneyder begon en eindigde weer in het achterveld.