Zahavi voor twee jaar naar PSV

PSV heeft de komst van Eran Zahavi afgerond. De 33-jarige spits komt over van Guangzhou R&F uit China en tekent een contract voor twee jaar bij de Eindhovense club. Hij is daarmee de vervanger van Sam Lammers, die naar Atalanta Bergamo vertrekt.

De 54-voudig international (twintig treffers) van Israël was in de voorbije vier jaar actief in China waarin hij 103 doelpunten wist te maken in 117 officiële wedstrijden. "Ik heb een geweldige tijd gehad in China, maar ik wil nog één keer in Europa laten zien wat ik kan", vertelt Zahavi op de clubwebsite van PSV. "PSV is voor mij een geweldige kans. Spelen om de prijzen en aanvallend voetbal. Er ligt hier een mooie uitdaging en ik kijk er naar uit om in Nederland te spelen."

Technisch Manager John de Jong is tevreden met de komst van de ervaren spits: "Wij hebben een aantal hele goede, maar ook nog steeds erg jonge aanvallers. We staan aan de vooravond van hopelijk een heel druk seizoen, met veel internationale wedstrijden. Een brede selectie met meerdere opties zijn absoluut noodzakelijk om onze doelstellingen te bereiken."

PSV hoopt in de komende dagen alle benodigde formaliteiten af te ronden, zodat Zahavi zo snel mogelijk bij de wedstrijdselectie kan aansluiten.