Uitslag AZ - PEC Zwolle

AZ heeft in de eerste wedstrijd van het seizoen meteen puntverlies opgelopen. In eigen huis kwam de ploeg van trainer Arne Slot tegen PEC Zwolle niet verder dan 1-1.

AZ ontsnapte al vroeg in de wedstrijd aan een strafschop. Dean Huiberts werd op de rand van het strafschopgebied door Fredrik Midtsjö neergehaald, waarna scheidsrechter Serdar Gözübüyük de bal op de stip legde. Door ingrijpen van de VAR werd een vrije trap toegekend in plaats van een strafschop. Thomas Lam trapte de bal vervolgens in de muur.

Na ruim een kwartier spelen kreeg AZ-aanvaller Calvin Stengs, opnieuw na raadpleging van de VAR, een directe rode kaart voor een overtreding op Kenneth Paal.

In de slotfase van de eerste helft was Albert Gudmundsson namens AZ dicht bij het openingsdoelpunt maar de bal ging tegen de paal. Vlak daarna was het wel raak aan de andere kant. Clint Leemans was met een afstandsschot trefzeker.

Na rust was AZ een stuk gevaarlijker. Opnieuw was Gudmundsson dicht bij een doelpunt maar dit keer stond doelman Michael Zetterer in de weg. Myron Boadu scoorde even later wel de gelijkmaker.

In de slotfase kwam ook PEC met tien man op het veld te staan nadat Lam een tweede gele kaart gekregen had voor natrappen.

AZ

1 - 1

PEC Zwolle

68' Boadu    38' Leemans

Gele kaart: , v. Duinen, Huiberts, v. Polen, Nakayama, (PEC Zwolle)
 Rode kaart: Stengs (17) (AZ), Lam (83/2xg) (PEC Zwolle)

Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 3.500
Arbiter: Gözübüyük