Van der Voort simpel verder op World Series, Sherrock geeft zege weg

Vincent van der Voort heeft vrijdagavond zeer eenvoudig de tweede ronde van de World Series of Darts Finals bereikt. De 44-jarige Purmerender gunde de Engelsman Joe Cullen in Salzburg geen enkele leg: 6-0. Voor Fallon Sherrock viel het doek.

Van der Voort kende weinig tegenstand van Cullen, die niet eens een dubbel mocht gooien. The Dutch Destroyer kwam tot een gemiddelde van 95,94 per drie pijlen, waar Cullen bleef hangen op 83,73. In zijn volgende partij in de Salzburgarena neemt Van der Voort het op tegen Gerwyn Price. De Welshman had in de eerste ronde een bye.

Naast Van der Voort is Michael van Gerwen de enige Nederlandse deelnemer in Oostenrijk. De nummer één van de wereld, die in de openingsronde niet in actie hoefde te komen, treft in de tweede ronde Glen Durrant, die Dimitri Van den Bergh met 6-3 versloeg.

De World Series of Darts Finals zijn vrijdag begonnen en duren tot en met zondag. Het toernooi is normaal gesproken het sluitstuk van een door de PDC georganiseerde wedstrijdreeks dat over de hele wereld wordt gehouden. Al deze toernooien werden geschrapt. 

Fallon Sherrock strandde wel in de eerste ronde. De Engelse, die vorig jaar geschiedenis schreef door als eerste vrouw een partij te winnen bij het WK van de PDC, kwam met 5-1 voor tegen de Canadees Jeff Smith, maar verloor vervolgens vijf legs op rij. Sherrock had een uitnodiging gekregen voor de World Series. 

World Series of Darts Finals 2020 - Uitslagen eerste ronde 
Darius Labanauskas 6-2 Harry Ward
Damon Heta 6-5 Ian White
Cody Harris 6-2 Dave Chisnall
Vincent van der Voort 6-0 Joe Cullen
Jeff Smith 6-5 Fallon Sherrock
Krzysztof Ratajski 6-3 Mensur Suljovic
Glen Durrant 6-3 Dimitri Van den Bergh
Steve Beaton 6-5 Simon Whitlock

Tweede ronde zaterdag
James Wade v Jeff Smith
Nathan Aspinall v Darius Labanauskas
Daryl Gurney v Cody Harris
Gerwyn Price v Vincent van der Voort
Rob Cross v Steve Beaton
Peter Wright v Damon Heta
Michael van Gerwen v Glen Durrant
Michael Smith v Krzysztof Ratajski