FOK! Wat een weer: medicane Ianos en Iberische buien

Goeiedag!

Heel interessant is momenteel de medicane Ianos die in Griekenland aan wal is gegaan. Een medicane is een samenvoegsel van meditiraan en hurricane. Feitelijk een mini-orkaan dus. Ze zijn zeker niet zo groot als de orkanen die we kennen van de Atlantische Oceaan en die in de USA aan land gaan, maar ze zijn wel erg actief en we zien ook een oog in het systeem. Met name op het eiland Kefalinia werden windstoten van 100 tot 140 km per uur geregistreerd. Dat niet alleen, er vielen en vallen enorme hoeveelheden regen. Plaatselijk lopen de hoeveelheden op tot 450 mm. Hier gaan we de komende dagen nog van horen.

Verder zien we een depressie voor de kust van Portugal. En die bracht vandaag regen- en onweersbuien op het Iberisch schiereiland. Die ligt daar vandaag nog steeds, maar trekt daarna door naar het noordoosten toe, de buien blijven daar dus nog wel even. 

In ons land verandert er tot dinsdag helemaal niets. Vannacht was het misschien nog wat fris met 6 tot 12 graden, maar daarna lopen de minima weer wat op. Overdag is het zo'n 18 tot 25 graden. Ook hier verandert er helemaal niets in komend weekend. En verder schijnt de zon het hele weekend en ook hier zijn tot dinsdag geen wijzigingen in te verwachten.

Fijn weekend!  

Meer weer op FOK!

Schrijvertjes (Foto: Interpretatie)
Schrijvertjes die over het water lopen. (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.