Andersen pakt tweede ritzege deze Tour, derde voor Sunweb

Søren Kragh Andersen heeft na de veertiende ook de negentiende etappe in de Tour de France op zijn naam geschreven. Andersen kwam na 160 kilometer koersen, van Bourg-en-Bresse naar Champagnole, na een solo over de meet. Voor zijn ploeg Sunweb is het de derde ritzege deze Tour. Primoz Roglic behield het geel.

Het was Remy Cavagna die aanvankelijk alleen op avontuur ging. Daarachter probeerden Dylan van Baarle (Ineos), Geoffrey Soupe en Max Walscheid (NTT) zich bij hem aan te sluiten, maar het drietal werd weer opgeslokt door het peloton. Cavagna reed vooraan door en had al gauw een voorsprong van drie minuten. Dat was ook de maximale voorsprong die hij kreeg. In het peloton was het lang Bora die aan kop reed.

Vlak voor de tussensprint reden Cosnefroy, Rolland en Row weg uit het peloton. Zij wisten aan te sluiten bij Cavagna. Bennett, de drager van de groene trui, won de tussensprint van het peloton, dus liep weer uit qua punten. Het verschil tussen het peloton en de kopgroep was inmiddels nog maar een halve minuut. Een groep van tien man met onder meer Van Avermaet maakte de overstap naar de kopgroep, maar 36 kilometer voor de meet waren ze allemaal teruggepakt.

Het bleef onrustig in het peloton waar meerdere renners nog steeds uit probeerden te ontsnappen. Door het tempo had sprinter Caleb Ewan het erg lastig. Er ontstond wederom een kopgroep met Sagan, Sam Bennett, Kraegh Andersen, Naesen, Stuyven, Trentin, Bauer, Mezgec, Devenyns, Arndt en wederom Van Avermaet. Ze werkten goed samen en pakte een voorsprong van ruim 2,5 minuut, en het peloton vond het prima.

16 kilometer voor de finish reed Kragh Andersen weg uit de kopgroep en de winnaar van de veertiende etappe sloeg een gaatje. Zijn voorsprong was 23 tellen zo'n 12 kilometer voor de meet. In de achtervolgende groep gebeurde er vrij weinig waardoor de renner van Sunweb langzaam uitliep. Twee kilometer voor de meet probeerden Rowe en Van Avermaet nog uit de oude kopgroep weg te rijden. Ze waren echter te laat om Andersen van zijn tweede ritzege deze Tour af te houden.