COVID-19: 1990 nieuwe besmettingen en 7 doden, totaal 90.047 en 6273

Wederom is het dagrecord gebroken qua aantal besmettingen, de afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 1990 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 90.047 COVID-19-patiënten gemeld aan het RIVM. Inmiddels zijn er op een handval gemeenten na de afgelopen dagen in vrijwel elke gemeente nieuwe besmettingen gemeld.

Van de gemelde patiënten zijn er 13 opgenomen in het ziekenhuis. Tot nu toe zijn er 12.356 mensen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Er zijn sinds de vorige update 7 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 6273 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

Sinds 1 juni kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.


Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. Het wekelijkse rapport waarin meer informatie zoals de besmettingsgraad per provincie staat is in PDF-vorm hier te vinden.