Grote partij nep-merkkleding in beslag genomen.

Bij een integrale controle door de gemeente Schiedam in samenwerking met de politie en andere partners in een bedrijfspand aan de Fokkerstraat in Schiedam is donderdagmiddag een enorme partij nep-merkkleding aangetroffen. Geschat wordt dat de kleding een inkoopwaarde vertegenwoordigt van meer dan twee miljoen euro.

Verder werden drie gestolen voertuigen en gevaarlijke stoffen aangetroffen. Ook is een BMW X6 in beslag genomen in verband met wederrechtelijk verkregen voordeel.

De vrachtauto met nagemaakte merkkleding was half uitgeladen;  de nep-merkkleding stond in dozen in het pand. Deze kleding is vernietigd en de gestolen auto’s zijn in beslag genomen; er zijn geen aanhoudingen verricht.
Op last van de burgemeester van Schiedam is dit pand gesloten.

Samen tegen Ondermijning
De controle werd uitgevoerd door de politie in samenwerking met de gemeentes Rotterdam en Schiedam, Belastingdienst, DCMR (milieudienst), UWV, LIV Stedin (netbeheerder energie) en douane. De overheid pakt ondermijning gezamenlijk aan. Door deze gezamenlijke aanpak kan de overheid de criminaliteit breed aanpakken door strafrechtelijk te vervolgen, illegaal verkregen vermogen afpakken, panden te sluiten en openstaande belastingen te innen.