Van Vleuten breekt pols bij valpartij in Giro Rosa, Kopecky wint rit zeven

Annemiek van Vleuten is hard ten val gekomen in de Giro Rosa. De wereldkampioene en leidster in de Italiaanse rittenkoers maakte kort na de finish duidelijk dat ze haar linkerpols gebroken heeft.

De valpartij betekent zeer waarschijnlijk een einde aan de Giro Rosa en ook het WK van volgende week zal de Nederlandse haar wereldtitel niet kunnen verdedigen.

Meerdere rensters, onder wie Van Vleuten en Marianne Vos, gingen in de slotkilometer in Maddaloni in de zevende etappe hard onderuit. De Nederlandse wereldkampioene kwam met maar één hand aan het stuur over de finishstreep.

Van Vleuten leek op weg naar haar derde eindoverwinning op rij in de Giro Rosa. In de tweede etappe won ze met meer dan één minuut voorsprong en in het klassement was de voorsprong al opgelopen naar 1.52 op de Poolse Katarzyna Niewiadoma.

Vos was ook betrokken bij de valpartij. De Nederlandse, die dit jaar al drie etappes wist te winnen, kwam er beter vanaf dan Van Vleuten en hield alleen schaafwonden over aan de valpartij.

De Belgische Lotte Kopecky sprintte in Maddaloni naar de ritzege. Kopecky won het sprintje voor de Britse Lizzie Deignan.