COVID-19: 1766 nieuwe besmettingen en 6 doden, totaal 88.073 en 6266

De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 1766 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 88.073 COVID-19-patiënten gemeld aan het RIVM. Naast de 3 grootste brandhaarden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag) is ook het aantal besmettingen in Utrecht sterk gestegen. Waar er daar gisteren nog 46 besmettingen werden gemeld zijn het er vandaag 81. Opvallend is ook dat het aandeel 'jongeren' (0-39 jaar) begint te dalen en met name het aandeel 90-plussers sterk begint te stijgen.

Van gemelde patiënten zijn er 14 opgenomen in het ziekenhuis. Tot nu toe zijn er 12.344 mensen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Er zijn sinds de vorige update 6 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 6266 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

Sinds 1 juni kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.


Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. Het wekelijkse rapport waarin meer informatie zoals de besmettingsgraad per provincie staat is in PDF-vorm hier te vinden.