iPad krijgt een achtste generatie

Apple heeft vandaag de iPad van de achtste generatie met de A12 Bionic-chip geïntroduceerd, waarmee het instapmodel van de iPad-serie nu voor het eerst een Neural Engine heeft.

De nieuwe generatie iPad heeft een 10,2-inch Retina-display, geavanceerde camera’s en een batterij voor een hele dag. iPad is vanaf vandaag te bestellen en ligt vanaf vrijdag 18 september in de winkel.

We zijn heel blij met deze iPad van de achtste generatie, die niet alleen sneller is maar ook meer mogelijkheden biedt”, zegt Greg Joswiak, Senior Vice President Worldwide Marketing van Apple. “De nieuwe iPad heeft een prachtig 10,2-inch Retina-display, de supersnelle A12 Bionic-chip, geweldige camera’s en nog heel veel ander moois, dus je krijgt veel waar voor je geld. En dat komt goed uit, aangezien onze klanten juist nu behoefte hebben aan een veelzijdig en snel device waarop ze thuis kunnen werken, huiswerk kunnen maken, kunnen gamen en contact kunnen houden.

iPad van de achtste generatie is er door de A12 Bionic-chip sneller op geworden. Zo werkt de CPU 40% sneller en liggen de grafische prestaties twee keer zo hoog als de zevende generatie. Apple geeft aan dat deze nieuwe iPad tot twee keer zo snel als de meest verkochte Windows-laptop, tot drie keer zo snel als de meest verkochte Android-tablet en tot maar liefst zes keer zo snel als de meest verkochte Chromebook. iPad heeft nu voor het eerst een A12 Bionic met Neural Engine. Die maakt geavanceerde machine learning mogelijk, bijvoorbeeld voor People Occlusion en Motion Capture in AR-apps (augmented reality), betere fotobewerking, Siri en nog veel meer toepassingen.

De nieuwe iPad is is verkrijgbaar in zilver, spacegrijs en goud met 32 GB of 128 GB opslagcapaciteit voor een instapprijs van €389 voor het Wi-Fi-model en €529 voor het Wi-Fi + Cellular-model.

Apple iPad (8th generation) (Foto: Apple)