NFL: Newton vervangt Brady met verve, Ryan gooit 450 yards en verliest

Het seizoen in de NFL is nu echt begonnen: na de wedstrijd van donderdagavond was het zondag- en maandagavond raak met de rest van de hele eerste speelronde, waar genoeg over te vertellen valt.

Quarterback Cam Newton's switch van de Carolina Panthers naar de New England Patriots was een van de grote verhalen van het offseason en bij zijn debuut als vervanger van Tom Brady maakte Newton het gelijk waar: met twee rushing touchdowns - wat anders? - leidde hij zijn nieuwe ploeg naar een 21-11 zege tegen de Miami Dolphins.

Matt Ryan deed het met 450 yards echt fantastisch, de quarterback van de Atlanta Falcons kwam alleen in 2016 met 503 yards tegen de Carolina Panthers eens verder, maar het was niet genoeg: de Seattle Seahawks waren met 25-38 te sterk, vooral dankzij Russell Wilson. De quarterback bediende Chris Carson in het eerste kwart twee keer en stelde DK Metcalf en Greg Olsen in het derde kwart in staat een touchdown te scoren.

De Washington Redskins heten niet meer de Washington Redskins, maar het Washington Football Team - een nieuwe naam komt er uiteraard nog aan. De ploeg begon het nieuwe tijdperk in elk geval uitstekend: een 0-17 achterstand tegen de Philadelphia Eagles werd op indrukwekkende wijze omgedraaid naar een 27-17 overwinning, onder meer dankzij twee korte rushing touchdowns van Peyton Barber.

In Minneapolis stond de noordelijke rivaliteit tussen de Minnesota Vikings en Green Bay Packers weer op het programma, wat zonder publiek toch iets minder cachet had. De Packers van Aaron Rodgers waren eigenlijk de hele wedstrijd gewoon te goed: via 10-22 tijdens de rust liepen ze in het vierde kwart uit naar 18-36, een laat slotoffensief bracht de Vikings hooguit nog in de buurt met 34-43.

Uitslagen NFL zondag en maandag
Atlanta Falcons - Seattle Seahawks 25-38
Buffalo Bills - New York Jets 27-17
Detroit Lions - Chicago Bears 23-27
Minnesota Vikings - Green Bay Packers 34-43
New England Patriots - Miami Dolphins 21-11
Washington Football Team - Philadelphia Eagles 27-17
Carolina Panthers - Las Vegas Raiders 30-34
Jacksonville Jaguars - Indianapolis Colts 27-20
Baltimore Ravens - Cleveland Browns 38-6
New Orleans Saints - Tampa Bay Buccaneers 34-23
San Francisco 49ers - Arizona Cardinals 20-24
Los Angeles Rams - Dallas Stars 20-17
New York Giants - Pittsburgh Steelers 16-26
Denver Broncos - Tennessee Titans 14-16