Tour: Etappe 16 - Het zware slotoffensief begint

De Tour de France begint alweer aan de laatste week, dat hadden we een paar maanden geleden alleen maar kunnen dromen. Het is wat het klassement betreft een vrij saaie Tour waarin één team domineert, alleen is het nu niet Sky/Ineos, maar Jumbo-Visma.

Primoz Roglic staat nog altijd in het geel, met zijn medefavoriet en Sloveense landgenoot Tadej Pogacar als voornaamste concurrent op 40 seconden - Rigoberto Uran (+1:34) en Miguel Angel Lopez (+1:45) staan ook nog binnen de twee minuten, maar doen weinig anders dan aanklampen.

Vandaag gaan we weer door en het is wederom een vrij pittige etappe, hoewel het niet de zwaarste is van het slotoffensief van de komende drie dagen. Vierde, tweede, tweede, eerste en aankomst op een klim van de derde categorie, Rellende_Rotscholier heeft hier elke meter weer voorzien van deskundig commentaar.

Kort na één uur beginnen de renners, tot die tijd kijken we of alle renners op weg gaan naar de start - de uitslagen van de COVID-19-tests druppelen binnen. Om half twee is Sporza live, Eurosport is er ook al gelijk bij en de NOS schakelt wat heen en weer met Prinsjesdag.

De route van vandaag (Bron: letour.fr)
De route van vandaag (Bron: letour.fr)

Het profiel van vandaag (Bron: letour.fr)
Het profiel van vandaag (Bron: letour.fr)