Herta pakt IndyCar-zege Mid-Ohio, Van Kalmthout 11e

Op het circuit van Mid-Ohio in de Verenigde Staten is zondag de tweede race van de double-header in de IndyCar Series aldaar verreden. Het werd niet echt een geweldig spectaculaire race, hoewel er in het begin nog wel het een en ander gebeurde.

Colton Herta vertrok vanaf poleposition met Santino Ferrucci naast en Scott Dixon en Alex Palou achter zich, Rinus van Kalmthout vertrok vanaf de elfde stek. Herta vertrok prima, maar in de eerste bochtenserie kwam Ferrucci op het vochtige gras terecht, waarna hij tegen Palou aan stuiterde, die vervolgens Felix Rosenqvist in de muur parkeerde.

Na een paar ronden onder geel konden we dan echt van start, met Herta en Dixon voorop en Van Kalmthout op de negende plek - Palou stond in de pitstraat en Ferrucci moest als straf achteraan beginnen. Na dik vijftien ronden kwam het hele veld ineens binnen: rookie Dalton Kellett parkeerde zijn auto in het grind en de safety car kwam de baan op.

Takuma Sato en Marco Andretti waren niet gestopt en kwamen zo op de eerste twee plekken terecht, Van Kalmthout verloor een plekje aan Will Power. Vijf ronden later konden we weer door, met voorop dus twee mannen op oude banden en dan weer gewoon Herta en Dixon als 'virtuele' leiders. Al snel nam Alexander Rossi het plekje van Dixon in, want de zesvoudig winnaar in Mid-Ohio ging in de rondte.

Andretti stuiterde na een kleine dertig ronden door het gras en viel ver terug, waardoor Herta, Rossi, Hunter-Reay en Rahal de top-4 in konden nemen nadat Sato ook zijn stop maakte. Rossi maakte als eerste van de toppers zijn laatste stop, Herta, Hunter-Reay, Pagenaud en onder meer Van Kalmthout volgden een ronde later en Rahal kwam nog een rondje later ook binnen.

Herta en Rossi reden zo weer op kop, Hunter-Reay, de nog niet gestopte Dixon en Rahal volgden op een paar tellen. Nadat Dixon zijn stop maakte stond de uiteindelijke volgorde vast, een echte poging kwam er van niemand meer en dus won Herta, voor Rossi en Hunter-Reay. Van Kalmthout moest in de laatste ronde Dixon nog langszij laten gaan en werd elfde.