Tweede DTM-zege Frijns op Nürburgring

Robin Frijns heeft de tweede DTM-zege uit zijn carrière te pakken. De Limburger werd in Assen vorige week de eerste Nederlandse winnaar sinds Christijan Albers in 2004 en pakte er op het Grand Prix-circuit van de Nürburgring gelijk een tweede overwinning bij.

De tweede race van het weekeinde begon met Audi Abt Sportsline-teamgenoten Nico Müller en Frijns op de eerste rij, gevolgd door merkgenoten René Rast, Mike Rockenfeller, Loïc Duval en Jamie Green. De gehele top-6 bleef bij de start gelijk en na een kleine twintig minuten was Duval de eerste daarvan die zijn stop maakte.

Rockenfeller volgde vanaf de vierde plek een ronde later, gevolgd door Müller en Rast, bij wie de stop niet soepel ging. Frijns wachtte nog een rondje en kwam achter Müller, maar ruim voor Rast terecht. Een paar ronden later opende hij de aanval op Müller en dat leverde hem de virtuele leiding op - Green moest zijn stop nog maken.

Frijns sloeg een fors gat richting Müller, die in de slotfase te grazen genomen werd door Rast. In de voorlaatste ronde ging ook Rockenfeller voorbij Müller, die ook Duval langszij zag komen. De tweede DTM-zege van Frijns kwam niet meer in gevaar, de Nederlander won voor Rast, terwijl Rockenfeller op forse afstand het podium completeerde.