Marini wint Moto2-race San Marino en verstevigt WK-leiding

De Grand Prix van San Marino in de Moto2 is gewonnen door Luca Marini. De Italiaan won een race die grotendeels saai was, maar in de slotfase toch nog een beetje actie in zich had.

De lichten gingen uit met kampioenschapsleider Luca Marini, Marco Bezzecchi en Enea Bastianini op de eerste rij en die drie pakten ook de eerste posities bij de start. Al snel ontstonden er forse gaten tussen de eerste drie rijders in diezelfde volgorde, Xavi Vierge volgde op plek vier.

Met acht ronden te gaan gebeurde er eindelijk iets: Bezzecchi begon het gat naar Marini te dichten en nam na een foutje van Valentino Rossi's halfbroertje zelfs de leiding over. Marcel Schrötter reed vrijwel de hele race op de vijfde plek, maar de Duitser schoof met zes ronden te gaan het grind in.

Marini en Bezzecchi begonnen om de winst te duelleren, waarbij Marini de leiding terugpakte. Bastianini kwam weer iets in de buurt, met Vierge erachter, en in de laatste ronde sloot hij aan bij Bezzecchi. Marini werd niet meer bedreigd en pakte de winst, voor Bezzechi en Bastianini. Bo Bendsneyder finishte als negentiende.