Indrukwekkende zege Lundgaard in Formule 2

Christian Lundgaard heeft in de Formule 2 een bijzonder indrukwekkende overwinning bij kunnen schrijven. De Deen was in de sprintrace op het circuit van Mugello veruit de beste.

Met Artem Markelov en de onlangs begonnen en nu al indrukwekkende nieuwkomer Jüri Vips op de eerste rij gingen de stoplichten op groen, waar Lundgaard vanaf de derde plek de leiding pakte. Louis Deletraz schoof van zes door naar drie, voor Vips, Mick Schumacher en Felipe Drugovich.

Deletraz ging na een handvol ronden buitenom Markelov in San Donato, Lundgaard had al een mooi gat te pakken. Markelov viel als een dolle terug met slechte banden en maakte een stop, waardoor Vips doorschoof naar plek drie, voor Schumacher en Nikita Mazepin, de winnaar van zaterdag.

Luca Ghiotto probeerde de vijfde plek over te nemen van Mazepin, maar de Rus verremde zich behoorlijk en tikte zijn teamgenoot het grind in: einde race. Kampioenschapskandidaat Robert Shwartzman stuiterde een paar ronden voor het einde door het grind de punten uit, waardoor kampioenschapsleider Schumacher mooie zaken kon doen.

De winst van Lundgaard kwam geen moment in gevaar: de Deen zegevierde met een seconde of vijftien voorsprong op Deletraz. Vips pakte in pas zijn zesde race al zijn eerste podiumplek, voor Schumacher, Zhou Guanyou en Schumacher's voornaamste rivaal Callum Ilott.